Joomla 3.2 Template by Justhost Complaints

PGD ŠEMPETER

Prostovoljno gasilsko društvo Šempeter v Savinjski dolini
Ob rimski nekropoli 1 
3311 Šempeter v Savinjski dolini
T: 03/570-10-14

Zagorelo v Spodnjih Grušovljah

Napisal PGD Šempeter (L.L.)

V Spodnjih Grušovljah pri Šempetru v občini Žalec je ponoči zagorela novogradnja in travnik okoli nje. Hiša je uničena – nastalo je za okoli 100.000 evrov materialne škode. Štirje gasilci, ki so se nadihali dima, so potrebovali zdravniško pomoč. Vzrok požara še ni znan.

 

požar pri Žalcu

(Foto: Bralec)

Nekaj pred tretjo uro zjutraj so bili celjski policisti obveščeni, da v Spodnjih Grušovljah pri Šempetru v občini Žalec gori novogradnja in travnik okoli nje.

Kot poroča Uprava RS za zaščito in reševanje, je ogenj zajel nenaseljeno hišo, okoli 200 kvadratnih metrov travnate površine in en hektar podrasti v gozdu.

Požar so omejili in pogasili gasilci PGD Šempeter v Savinjski dolini, Gotovlje, Žalec, Griže, Vrbje, Ložnica, Velika Pirešica, Ponikva pri Žalcu in Drešinja vas.

Požar je gasilo okoli 70 gasilcev, je za 24ur.com povedal poveljnik Prostovoljnega gasilskega društva Šempeter Aleš Laznik. Gasilci so prekrili streho, da dež ne bi še dodatno uničil spodnjih prostorov hiše. Hiša je uničena, štirje gasilci, ki so se nadihali dima, pa so potrebovali zdravniško pomoč. Na terenu so zdaj še forenziki, ki ugotavljajo vzrok požara.

Po prvih podatkih je v požaru nastalo za okoli 100.000 evrov materialne škode, so še sporočili policisti.

požar uničil hišo pri Žalcu

(Foto: PGD Šempeter)

Žalec, 20. 8. 2013
(Vir članka: 24ur.com)